הרבה מאוד אתרים, ואפילו גדולים ונחשבים, לא מאוד מרוצים מההצלחה הפנומנלית של פייסבוק ואולי אפילו שמחים לאיד אחרי אנאליטיקה וירידת האמון שהגולשים מייחסים למה שהם קוראים בפיד שלהם.
אבל האמת היא שהדאגה של האתרים האלו מוצדקת : למה שגולש ייקרא טור חדשות או מאמרים של שלושה עמודים כשהוא יכול למצוא סיכום של שלוש שורות בפוסט בפייסבוק עם תמונה או מם (meme) שלוקח להסתכל עליו בדיוק שלוש שניות?!
לפייסבוק היה פתרון בדמות "מאמרים מיידים". לפי ההיגיון שלה, היא תיתן לאתרי החדשות שטח תצוגה בתוך פייסבוק שייטען ממש מהר עם התוכן שהם מפרסמים, והם יוכלו לשמור לעצמם את הרווחים מהפרסומים שלהם או להתחלק בפייסבוק עם פייסבוק דרך רשת המפרסמים הנרחבת שלה. בפועל כמעט שום אתר לא ממשיך להשתמש באופציה הזו, הרי גם ככה כל קישור שפותחים בפייסבוק נפתח בדפדפן הפנימי שלה ולא בטאב חדש או האפליקציה של הדפדפן בטלפון, ואם רוצים אתר שעולה ממש מהר, אפשר להשתמש בתקן המהיר של גוגל (AMP)
לעשות מהלימון לימונדה
מנקודת המבט שלי, במקום להתלונן, עדיף לנצל את המצב כפי שהוא בצורה הכי טובה שאפשר ולהתמקד ביצירת פוסטים עם קישורים שאנשים ירצו ללחוץ עליהם. למרבה המזל, יש בפייסבוק רכיב בשם Open Graph. Open Graph מאפשר לבחור את הכותרת והתיאור של פוסט שכולו מופיע כקישור, אבל יותר חשוב, לבחור את התמונה שתופיע. האלגוריתם של פייסבוק בדרך כלל לוקח את התמונה המרכזית בעמוד באופן אוטומטי, אבל רצוי לבחור תמונה ידנית שתהיה בפורמט הנכון למקרה שפייסבוק יפספס.
אגב, התמונות עצמן די גדולות, כך שאם אין לכם תמונה ממש טובה, אתם יכולים לוותר עליה במקרים מסוימים.
אגב, עדיף שהכותרת והתיאור של הדף בגוגל ופייסבוק יהיו זהים, כך חוסכים עבודה כפולה של קופירייטינג. אני לא רוצה להתעכב על "קליק בייט", אז אני רק אוסיף שאל תכתבו שום דבר שלא מופיע במאמר עצמו, או שמופיע בשורה אחת או שתיים. בטווח הקצר זה יביא לכם יותר קליקים, בטווח הארוך הגולשים יאבדו את האמון בכם ומספר הלחיצות דווקא ירד.
האם להשתמש בפרסום ממומן?
בגזרת קידום התוכן יש לפייסבוק שתי מתחרות עיקריות : טאבולה ואאוטבריין. אישית אני לא מת עליהן : רוב המפרסמים עושים שימוש בתוכן באיכות נמוכה או תוכן תדמיתי מובהק שנראה כמו דף נחיתה ארוך (לפי תנאי השימוש אסור להשתמש בדף נחיתה קלאסי…). אם כבר, אני חושב שהיכולת שלהן למצוא מאמרים מומלצים בתוך האתר היא התכונה היותר שימושית.
בכל מקרה, קידום של פוסט בכסף יכול להיות אפקטיבי אם יש לכם הכרזה מיוחדת על מוצר או שירות חדש, מבצעים יוצאי דופן וכל הלאה. קידום תוכן מקצועי בתשלום לדעתי מסוכן לטווח הארוך מכיוון שנוצר מעין מעגל קסמים שבסופו של דבר גורם לכך שכל תוכן חדש שתפרסמו יעלה לכם כסף.
במקום זאת, אני מציע לכם להפיץ יותר פוסטים לקהל המקצועי שלכם או לקולגות דרך הפרופיל האישי. זה אמנם יגביל אתכם מבחינת מספר המשתמשים, אבל עם פוטנציאל השיתוף לאנשים נוספים דרך חברים של חברים, אתם יכולים להגיע למספרים מרשימים גם בלי להעמיק לפייסבוק את הכיסים.
טיפ אחרון : אם אתם כן מנצלים פוסטים בעמודים, אל תשכחו לעקוב אחרי התפוצה שלהם ולראות מה עובד יותר טוב ומה פחות טוב. יש המון מבחנים שאפשר לעשות מבחינת שעות ביום, סוג התמונה וכו'. למעשה פייסבוק בוחנת אפשרות למבחנים של פוסטים אורגנים, אבל כרגע נראה שזה רלוונטי רק למספר קטן של מפרסמים.