עדכון – גוגל סייטס שיפרו את הממשק שלהם ואת היכולות של הכלי : כאשר אתם נכנסים לאתר, בחרו ב – New Sites על מנת לעבור לממשק המעודכן
הפלטפורמה של Google Sites היא לא ממש חדשה, ובכל זאת, נחשפתי אליה רק כשלקוח שלי רצה לבנות אתר בשיטת "שגר ושכח", בלי לדאוג לכל מיני עלויות (ובמקרה שלו גם בלי דומיין מיוחד).
אפשר להגיד שבמובנים מסוימים, גוגל סייטס היא הGeocities של שנות ה2000. באמצע שנות ה90, כל מי שהיה רוצה להקים לעצמו אתר צנוע או דף בית היה עושה זאת באמצעות Geocities, שרות חינמי עם כתובות קצרות יחסית שנתן כמה מגה בייטים בחינם לכל דורש. המודל הזה עבד עד לפני בערך שנתיים, אז החליטו ביאהו לסגור את השאלטר.
גוגל קצת יותר נדיבים מGeocities והם מציעים כמאה מגה בייט אחסון . לא ממש ידוע מהו נפח התעבורה המקסימאלי, אבל לא הייתי מנסה להעלות מאות תמונות של עשרות מגה בייטים ובודק את הגבולות שלהם…
במקום לכתוב מדריך "איך לבנות אתר בGoogle Sites", אני מעדיף לתת רשימה של יתרונות וחסרונות מתוך הנחה שלמי שקורא את הפוסט הזה יש ידע בסיסי בבניה וקידום של אתרים .
היתרונות :
- הממשק של סייטס דומה לגוגל דוקס מינוס כל הפונטים שמתבלגנים בעברית. קל מאוד ליצור תפריטים מהדפים הקיימים ולכאורה לא צריך בכלל להתעסק עם HTML.
- ושוב, בדיוק כמו בדוקס : אי אפשר למחוק משהו בטעות. כל שינוי , וגם הקטן ביותר, נשמר בתוך היסטורית השינויים. זה יעיל מאוד למי שעובד קצת מפוזר ולא תמיד זוכר לגבות.
- אין צורך להתעסק עם העלאות קבצים וכל הממשק בנוי על גבי "ענן" בדומה לשאר השירותים של גוגל.
- בשבוע האחרון שמתי לב לבאג שגרם לדפים של אתרים אשר ישבו ב – Google Sites להופיע יותר מפעמיים בתוצאות החיפוש למרות שלא מדובר באתר שמחופש על ידי הרבה מאוד אנשים . כשבדקתי עכשיו, זה נעלם, אז קחו את היתרון הזה בעירבון מוגבל.
- ניתן להתחבר לכמה חשבונות במקביל כחלק מהשינויים האחרונים בחשבונות גוגל (לכל חשבון יכולים להיות עדיין מספר אתרים).
- אפשר להשתמש בדומיין נפרד בלי עלות נוספת
- ניתן להשתמש באנליטיקס וובמאסטר טולס בקלות יחסית
- שימוש באתר כתבנית : אפשר לייצא את האתר כך שאתרים אחרים ישתמשו בו. אני לא יודע עד כמה זה שימושי, אבל קרדיט תמיד אפשר לשים וכך לקבל אולי עוד כמה קישורים נכנסים.
החסרונות:
- · מבחינת SEO, תגי ה – Meta Description משותפים לכל העמודים, וכן, מדובר כאן על גוגל שממליצה בעצמה לא לעשות את זה… כותרות העמודים הן H2 למרות שכנראה אפשר לשים H1 בעריכת קוד HTML חופשי (לא ניסיתי).
- · ענן יכול להיות גשום : כשמשהו נתקע או לא עובד טוב, יכולים להתקבל בטעות דפים ריקים ואסור לשמור, אלא צריך לעשות רענון של הדף או ללכת לדף אחר.
- · עבודה מוגבלת עם תמונות : אי אפשר לכוון את המיקום שלהן במדויק וגם לא את הגודל. את הרקע חייבים לקבוע לכל העמודים.
- · Youtube – עוד נקודה תמוהה למדי : מסתבר שאי אפשר במאפייני הנגן והוא תמיד עולה בגודל המקורי של הסרטון. הסיבה היא שלא משנה כמה פעמים תנסו להשתמש בקוד אמבד ישירות בעורך הHTML, מה שבסוף יישמר זה Widget פנימי של Google Sites.
- https – זו הצורה שבה האתר מתאנדקס בגוגל, והמשמעות היא שאלמנטים מסוימים יגרמו להודעות אבטחה באקספלורר. אפשר עדיין לגלוש דרך פרוטוקול HTTP, אבל אני לא ממש יודע איך לגרום לגוגל לאנדקס את הדף במקום. (אולי עם תכונת העמודים הכפולים החדשה של וובמאסטר טולס לא עובד – זה רק בשביל פרמטרים בסוף הכתובת).
- ואם כבר אקספלורר, גוגל סייטס פועל במצב תאימות לאקספלורר 7. כל שבירת שורה על ידי אנטר (תג BR) או שימוש במקש TAB כדי להזיח את הטקסט פנימה, יגרמו לאי התאמות עם דפדפנים אחרים או רזולוציות אחרות. עדיף פשוט למרכז את הטקסט אם צריך. מיותר לציין שאין דרך לערוך את קבצי הCSS… (הטריק עם ה* שכותב פקודות רק ל7). עדכון – נראה שמשום מה זה מתרחש רק ב- XP, על ויסטה ו7 להם יש גרסת אקספלורר 8 קצת שונה, זה לא קורה…
חשוב לי להוסיף שמדובר בסך הכול על ניסיון של שבוע וחצי עם המערכת. אני בטוח שיש דברים נוספים שלא שמתי לב אליהם ואשמח לעדכן את הפוסט בעתיד. (אתם יכולים לעזור, כן 😉 ?).
אף פעם לא התעסקתי עם google sites לכן חידשת לי בכמה דברים. בנוסף, הרבה טוענים שכדאי לבנות על הפלטפורמה שלהם כי אולי זו הפלטפורמה הכי טובה מבחינת SEO, אחרי הכל זה גוגל…
אני חייב לציין שאני בקושי רואה אתרים של גוגל בתוצאות החיפוש למגוון מאוד גדול של חיפושים. בלוגר לעומת זאת, הרבה יותר נפוץ בתוצאות החיפוש.
יש לי איזשהוא חשד שהעובדה שהאתרים יושבים על סאב דומיין של גוגל עוזרת להם קצת בSEO, אבל לא רציתי לכתוב את זה מכיוון שמדובר באמת בהשערה…
שלום איתי,
פוסט טוב.
אני לאחרונה התחלתי לעבוד עם גוגל סייטס למספר אתרים (למשל: http://www.latvia.co.il) ברשותי ואני מוצא את העבודה עם הפלטפורמה אומנם מוגבלת אך מספקת. האתרים שלי מופיעים בתוצאות לא רעות בגוגל למרות שלא עשיתי להם שום קידום משמעותי. למי שמחפש פיתרון פשוט וחינמי לאיחסון ובניית אתרים, אני בהחלט ממליץ.
תודה, כנראה שבאמת יש יתרון מסוים מבחינת SEO מכיוון שהאתר יושב על סאב דומיין של גוגל, בדיוק כמו שכיום שרות של Social Bookmarking כולל בדרך כלל פתיחת עמוד פרופיל לאתר בגוגל וקישור משם.
חשוב לציין שממש לפני מספר שבועות סגוגל סייטס התחילו להוסיף אפשרות של מתן Meta Description לכל עמוד בנפרד… הסבר נוסף ודוגמאות אפשר לראות כאן: http://www.web-that.co.il/home/page-description