כמה מילים על "הרשת החברתית"

למרבה הבושה, רק אתמול יצא לי לראות את "הרשת החברתית". אם להודות על האמת, כששמעתי לראשונה שהסרט יבוסס על הספר "מיליארדרים במקרה" שזכה ללא מעט ביקורות עקב חוסר האמינות שלו (בין היתר גם מיובל דרור), ידעתי שאם יש מישהו שיוכל להציל את הסרט זה חייב יהיה להיות הבמאי דיוויד פינצ'ר. אני לא משתייך לכת המעריצים של מועדון קרב, אבל ברור לכל שוחר קולנוע שהבנאדם לא היה מכניס את עצמו למלכודת דבש שכזו בלי סיבה מאוד מאוד טובה.

לדעתי, העובדה המדהימה ביותר היא שפייסבוק והעומד מאחוריה (צוקרברג) זכו לסרט הוליוודי פחות מעשור לאחר הפריצה הראשונה שלהם. בהיסטוריה של הקולנוע לא חסרים סרטים המבוססים על אנשים או אירועים ידועים לכל , אבל לא בפרק זמן קצר שכזה. קחו את גוגל, מיקרוסופט או אפילו את יאהו , אף אחד מהשמות הללו לא זכה לסרט הוליוודי . הסיבה לכך היא שפייסבוק גרמה לזעזוע חברתי והפכה את הרשת לחלק מהחיים של כל בנאדם כמעט על פני כדה"א שיכולה להיות לו גישה אליה. רוצים לראות תמונה של הנכדים? לחפש חברים מהתיכון, סתם לשתף את העולם במה שעובר לכם בראש? (בלי לכתוב "פוסט"), פייסבוק היא התשובה. המשפט האחרון היה קצת פלצני , אבל הוא מבהיר את הנקודה והיא שפייסבוק מעניינת את רוב העולם הרבה יותר מהשמות האחרים שהזכרתי.

ולמרות זאת, יש ברשת החברתית לא מעט ממבו ג'מבו טכנולוגי די מדויק. לא חשבתי שייצא לי לראות סרט בו המונחים PHP ומוזילה הם לא ראשי תיבות של איזה ארגון מטופש, אלא הדבר האמיתי. מי שלא בא מהתחום יוכל כמובן להתייחס אליהם באמת כממבו ג'מבו טכנולוגי בלי שההנאה שלו מהסרט תיפגם.

לגבי דמותו של מארק צוקרברג עצמו, אני נאלץ להסכים עם אותם מבקרים שכתבו שהיא אמביוולנטיות [ספוילרים] . הבחור כנראה עבר כמה עבירות משמעת ואולי מרח כמה ילדים עשירים עם כיסים עמוקים, אבל הוא רחוק מלהיות מוצג כסמל הרשע סטייל ביל גייטס (בתקופתו), גם אם אפשר למצוא לא מעט נקודות מקבילות בסיפור שלהן ורמז עבה מאוד לכך בסרט עצמו. המשפט האחרון בסרט "אתה לא מאנייק (Asshole), אבל מנסה ממש חזק להיות כזה" אכן מסכם את העניין לא רע). [סוף ספוילרים].

זה פחות או יותר מה שהיה לי להגיד . בטח קראתם לא מעט דעות והערות דומות פה ושם, אולי אפילו מאחד החברים שלכם בפייסבוק ;-).

2 Comments

  1. סתם תזכורת: מיקרוסופט הייתה אחת החברות בסרט הטלויזיה "הפיראטים מעמק הסיליקון" שיצא בשנת 1999. חברות אחרות שהיו שם – אפל, זירוקס.
    אבל זה על חברה בת יותר מ-20 שנה.
    קוין מיטניק נעצר בשנת 1995, והסרט עליו – Takedown – יצא בשנת 2000.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן