מדוע חשוב לפקח על התוכן בקבוצות הפייסבוק שלכם?

לפני מספר ימים קרה דבר מוזר : משתמשים החלו לשים לב שמספר גדול של קבוצות בפייסבוק שינו את ההגדרות הפרטיות שלהן מסגורות לסודיות. המשמעות בפועל היא שקבוצות אלו כבר לא חשופות בחיפוש הפנימי של פייסבוק ויש לקבל קישור ספציפי על מנת לצפות בהן.

באופן מפתיע, הסתבר שכל הקבוצות האלו הן קבוצות שמפרסמות ממים שונים והיה ברור שמדובר במתקפה מאורגנת. מאחורי המתקפה עמדה קבוצת טרולים המכנה את עצמה "רשות הדיווח האינדונזית" (לא פחות ולא יותר). שיטת הפעולה של הטרולים הייתה פשוטה להחריד: לאחר שחברי הקבוצה פרסמו פוסטים פוגעניים או כאלו שהכילו תוכן פורנוגרפי, הם מיהרו לדווח לפייסבוק, שבתגובה לכך סגרה את אותן הקבוצות. הקבוצה הגדולה ביותר שנפגעה היא "קרוסאוברים שאף אחד לא ביקש" אשר הכילה כחצי מיליון חברים.

לאחר שהמקרה של הקבוצה הגדולה התפרסם בפייסבוק, הקבוצות שעדיין לא נפגעו השתמשו באמצעי הטוב ביותר שעמד לרשותן, והוא כאמור היכולת להחביא את עצמן.

האם פייסבוק הביאה את זה על עצמה?
הקלות שבה המתקפה הזו עבדה מעלה את השאלה האם לארגון הפיד מחדש והמיקוד שלו בקבוצות שנעשה לאחרונה בפייסבוק היה חלק בכך? אחרי הכול, מספיק להשתמש בהצעות האוטומטיות לקבוצות על סמך פעילות מול קבוצות שכבר נעשה איתן אינטראקציה בתוך הפיד כדי לגלות עוד המון קבוצות שניתן לפגוע בהן. מלבד זאת, הדבר מקל על תיאום בין התוקפים, כאשר חלק מהם מדביקים את התוכן והחלק השני מדווחים עליהן לאחר שהפוסט עולה אצלם בפיד.

אז מהי הדרך הטובה ביותר לנהל את הקבוצה שלכם?

כאמור, קבוצות סודיות הן אולי הפתרון הטוב ביותר, אך הן גם מגבילות מאוד את טווח ההגעה של הקבוצה אל משתמשים חדשים, מה שיכול להיות קריטי עבור מי שמנהל קבוצה גם לצרכים עסקיים ואוסף סביבו קהילה של לקוחות פוטנציאלים.

בעיקרון יש שתי דרכים נוספות להתגבר על הבעיה :

שאלונים

למרות שרוב הקבוצות לא מאשרות חברים אוטומטיות, מנהלים רבים עדיין מקלים ראש ולא טורחים לבדוק את הזיקה האמיתית של מי שמבקש להיות חבר בקבוצה. למרבה המזל, ישנה אופציה לשגר שאלון אל המשתמש בו הוא נדרש לענות תשובות פתוחות.

הנחת המוצא כאן היא שאם מישהו מחליט לתקוף עשרות קבוצות ביום, הוא לא יטרח לטפל בקבוצות שמקשות על ההצטרפות שלו.

אישור כל פוסט מראש

זו שיטה יותר בטוחה, אך בסופו של דבר היא מאטה את הזרימה בקבוצה ואת הדיון החופשי שהוא מקור המשיכה העיקרי של כל כך הרבה קבוצות.

לא להאכיל את הטרולים

גם אם אנחנו לא מדברים על מקרים קיצונים של מתקפה המונית, חשוב לדעת איך להתמודד עם טרולים, בין אם אלו טרולים בקהילה שלכם ובין אם אלו טרולים שמגיבים על תוכן שאתם כותבים.

סיפור מהחיים: מתישהו בתחילת המילניום ניסיתי להתמודד עם טרול בגיל בית ספר שלא הפסיק לקלל בפורומים של קהילה שניהלתי (לצערי גם כתבתי את הקוד, ומכיוון שאני מתכנת לא משהו, היה קל למדי לפרוץ את החסימות שלי ☹). בשלב מסוים אפילו הגעתי להורים שלו במטרה שהם יידעו מה הם עושים בשעות הפנאי שלו. תופתעו לשמוע, אבל פשוט לא היה להם אכפת… (התפוח כנראה לא נופל רחוק מהעץ).

מכאן למדתי מה שאחרים כבר הציעו: אל תנסו להיכנס עם הטרול לוויכוח או לשכנע אותו בכך שאתם צודקים, סביר להניח שלטרול זה פשוט לא אכפת והוא תמיד ימצא איך להגיב בצורה אפילו פחות הגיונית. כתבו תגובה קצרה עם העובדות האמיתיות וזהו. אם מדובר בפוסט בעייתי שנוגד את כללי הפלטפורמה, דווחו עליו במקביל.

הבעיה כמובן מתחילה כשאתם מנהלים קבוצה עם מאות או אלפי חברים שלחלק מהם יש פיוז קצר יותר משלכם ואתם לא רוצים להתחיל לאשר פוסטים ידנית. מה שאתם כן יכולים לעשות זה לפתוח שרשור ובו תסבירו לחברי הקבוצה שיש כרגע ניסיון להטריל את הקבוצה ושפשוט יתעלמו מהטרול עד שתמחקו את הפוסטים שלו או שתסגרו אותם.

אלו היו שתי האגורות שלי, האם הסיפור הזה הפתיע אתכם? מה המקרה הכי מעצבן שנתקלתם בו?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן