שוק כתיבת התוכן לאתרים כיום נחלק לשני שירותים עיקריים : פרילנסרים עצמאיים וחברות לכתיבת תוכן (שעשויות בעצמן להעסיק פרילנסרים).בתוך מי שעבד בעבר עבור חברה לכתיבת תוכן וכיום עובד רק כפרילנס, אני יכול לתת לכם את ההתרשמות שלי בנוגע לאופן בו הדברים פחות או יותר עובדים, ויש לכך חשיבות הרבה יותר גדולה מא
שוק כתיבת התוכן לאתרים כיום נחלק לשני שירותים עיקריים : פרילנסרים עצמאיים וחברות לכתיבת תוכן (שעשויות בעצמן להעסיק פרילנסרים).
בתוך מי שעבד בעבר עבור חברה לכתיבת תוכן וכיום עובד רק כפרילנס, אני יכול לתת לכם את ההתרשמות שלי בנוגע לאופן בו הדברים פחות או יותר עובדים, ויש לכך חשיבות הרבה יותר גדולה מאשר אתם אולי חושבים…
בחירה בחברה לכתיבת תוכן
אז אני אתחיל דווקא עם חברות לכתיבת תוכן: אלו הן חברות שבהן אתם עובדים מול איש הקשר שלכם או דרך מערכת אוטומטית, אך בשני המקרים אין לכם גישה לכותב התוכן עצמו. אחרת הייתם יכולים פשוט לעבוד מול כותב התוכן ולא הייתם צריכים יותר את שירותיה של החברה… כותב התוכן יכול להיות פרילנס או עובד שכיר, לכם זה לא ממש משנה.
היתרון המרכזי של עבודה מול חברה לכתיבת תוכן הוא שאתם יכולים להזמין נפח גבוה מאוד של מאמרים בלי להיות מודאגים שהמאמרים לא יגיעו בזמן. מאחורי הקלעים החברה מעבירה את המאמרים האלו לפרילנסרים על סמך הזמינות שלהם או הנושאים בהם הם מתמחים, ואם אחד מהם לא מסוגל פתאום לבצע את העבודה, קל מאוד להעביר אותה לכותב אחר.
החיסרון הגדול של חברה לכתיבת תוכן הוא שאתם משלמים יותר: אחרי הכול, החברה צריכה לפרנס את כל השרשרת שאחראית לכתיבת המאמרים, וראיתי גם מקרים שההבדלים במחירים הגיעו ל-100% או 200% לעומת עבודה מול פרילנסרים.
דבר נוסף: מכיוון שהרבה כותבי תוכן בחברות כאלו עובדים בנפח גבוה, אך מקבלים פחות כסף פר מאמר, ישנם מקרים שבהם איכות הכתיבה נפגעת. זה לא קורה כמובן בכל חברה ויש חברות עם בקרת איכות מצוינת, אבל אתם צריכים להיות מודעים לכך. לכן, ההמלצה שלי תמיד היא להזמין בהתחלה כמות קטנה של מאמרים.
בחירה בפרילנס
בחירה בפרילנס מבטיחה לכם שירות הרבה יותר אישי : יש לכם גישה ישירה אל כותב התוכן ואל המייל שלו, ולכן אם יש בעיה כמו עיכוב או מאמר שלא עומד בציפיות שלכם, אתם יכולים בדרך כלל לקבל מענה מאוד מהיר.
עוד יתרון גדול הוא במחיר : פרילנס יכול להציע מחיר מאוד תחרותי מכיוון שהוא לא מעסיק עוד כותבים וכל הכסף מגיע בסופו של דבר לכיס שלו. גם ההוצאות במקצוע הם מאוד נמוכות ופרילנסרים רבים עובדים מהבית, כשההוצאה הכי גדולה שלהם היא אולי על תוכנת האופיס…
אבל כמובן שגם לעבודה עם פרילנס יש חסרונות, והחיסרון הכי גדול הוא נפח העבודה : יש גבול כמה נפח עבודה אפשר להטיל על פרילנסר אחד שלא עובד באופן בלעדי בעבורכם. הפתרון לבעיה הזו הוא לעבוד עם כמה פרילנסרים במקביל, כך שזה לא בהכרח חיסרון כל כך גדול.
עבודה קבועה על בסיס שעתי או שכירת כותב תוכן במעמד של עובד שכיר
לקוחות שזקוקים לנפח גבוה מאוד של עבודה יכולים לבחור בשכירת פרילנס על בסיס שעתי או אפילו לקחת עובד שכיר שיעבוד עבורם באופן בלעדי. זה יכול להיות פתרון נוח מאוד, אבל עליכם לקחת בחשבון שלא כל אחד יסכים להגיע אליכם למשרד (מה שבדרך כלל נהוג לבקש) ואם החלטתם להסתייע בעובד שכיר, תצטרכו לספק לתת לו את כל הזכויות הסוציאליות שמגיעות לו.