קידום אתרים והלקוח הישראלי

כל מי שהגיע לתחום קידום האתרים מקידום עצמי של אתרים שלו או אתרים של ידידים וחברים ולא מעוד קורס קידום אתרים, בוודאי זוכר את הפעם הראשונה בה הוא נדרש להיפגש עם לקוח שיש לו אתר אינטרנט הזקוק לקידום. למרבה הצער, אני בטוח שלחלק מאיתנו זו לא הייתה בהכרח חוויה חיובית במיוחד.

העניין הוא שבעוד מקדם האתרים בדרך כלל יודע שקידום הוא עניין שלוקח כמה חודשים טובים, בעל האתר לעיתים מאבד סבלנות ורוצה לראות תוצאות כבר אחרי חודש או חודשיים. לא משנה כמה נגיד לו שלא מדובר בפרסום הודעה בעיתונות, הוא עדיין ירצה לראות תוצאות מיידיות, ובקידום אתרים בדרך כלל אין דבר כזה.

הבעיה השנייה היא שבמשך שנים הרגילו את הלקוח הישראלי לחשוב שמילות מפתח ומיקומים הם הכול, בעוד בפועל, יותר ויותר גולשים מקבלים תוצאות חיפוש מותאמות אישית וכבר אי אפשר לדעת מהו המיקום האמיתי של האתר תחת מילת מפתח מסוימת. קשה מאוד ללמד את הלקוח הישראלי ששיעורי חשיפה ושיעורי לחיצה הם לא פחות חשובים מהמיקום "הקבוע" של כל ביטוי.

וכאן אני מגיע לשאלה החשובה באמת – מה אמור להיות כתוב בחוזה קידום אתרים מודרני – האם יש להתחייב לכמות קבועה של גולשים, או למיקום של מילות מפתח מסוימות? לדעתי לא זה ולא זה! בתקופה זו של חוסר ודאות ופינגווינים מעופפים, אנחנו יכולים להתחייב אך ורק להגדלת כמות הגולשים באופן יחסי.

 אני רוצה להזכיר לכולם שבאנגלית "קידום אתרים" הוא בעצם "אופטימיזציה למנועי חיפוש", וזו כל האמת – רובינו עדיין לא קוסמים, והידע שלנו מאפשר לנו להגדיל את כמות החשיפה עבור אתרי אינטרנט ותו לא. ברגע שאנחנו מתחייבים למספרים או מיקומים קבועים, אנחנו בעצם מבטיחים ללקוח שאנחנו יכולים לשלוט בכל אספקט של גוגל וכל הפתעה שהוא זורק לעברינו, בעוד שבפועל אנחנו רואים שהמצב הוא בדיוק הפוך ואי אפשר לדעת מה יקרה מחר.

 לעומת זאת, קידום נכון וזהיר לאורך חודשיים , בשילוב עם פעילות במדיה חברתית ופרסום בערוצים שיווק נוספים (דרך וורדפרס ועד יו-טיוב), מאפשר לנו להגדיל את כמות החשיפה לאתרי אינטרנט גם בלי להיות תלויים בגחמות כאלו ואחרות של גוגל. מי שעדיין חושב שקידום אתרים זה קידום אורגני נטו ובניית קישורים סטייל ווב 1.0, מוטב לו שינסה להרחיב את אופקיו, או יחפש מקצוע אחר.

אם כך – מה עושים?

אני יודע שזו נשמעת כמו קלישאה, אבל הכול מתחיל ונגמר בחינוך – ככל שנצליח לחנך את הלקוח הישראלי להבין שקידום אתרים הוא עולם בפני עצמו ולא רק רדיפה אחרי מיקומים ומילות מפתח, כך נוכל לנסח חוזים טובים יותר שיתאימו לצורת העבודה המודרנית שרובינו רוצים לסגל לעצמנו. חברות קידום שימשיכו לעבוד לפי הפרקטיקות הישנות ולפרסם בעמוד הבית שלהן רשימה של מילים מקודמות, ייאלצו לשנות את צורת עבודתן על מנת לשרוד. כאשר שומעים על מקדמי אתרים שלא מציצים ב – Analytics של הלקוח שלהם כבר חצי שנה, זה צריך להדליק אצל כולנו נורה אדומה.

אני לא אומר שזה יהיה קל, ואולי בפעמיים הראשונות נגיע רק ל – 90% או 80% ממה שהבטחנו ללקוח , אבל כמו שכבר הבנתם, לדעתי זהו כורח המציאות ואנחנו לא יכולים יותר לחפש את הפתרונות מתחת לפנס. למעשה, הגיע הזמן שנקים לעצמנו ארגון גג של מקדמי אתרים ישראלי אם אנחנו רוצים להתחיל להזיז דברים ולדבר עם הלקוח הישראלי הממוצע בגובה העיניים, אבל זה כבר נושא  לפוסט אחר.

One comment

  1. במקרה הגעתי לפוסט הזה איכשהו וזה בדיוק פוגע בנקודה שאני כבר הרבה זמן חושב עליה..
    פוסט לעניין…
    הבעיה עם הלקוח הישראלי נובעת בראש ובראשונה מתאום הציפיות שנעשה אתו.
    מה גם שקידום אתרים הוא כבר מזמן לא מה שהיה ובימים כאלה של חוסר וודאות, הדבר היחידי שבאמת יש לנו לעשות ולהתחייב עליו הוא – הגדלת התנועה לאתר וניסיון להמיר כמה שיותר ממנה ללקוחות.
    אחלה פוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן