אני משער שמרבית מקדמי האתרים היום כבר מבינים שאין טעם לדחוס מילות מפתח בכמות מדויקת אל תוך הטקסט באתרים שהם מקדמים, אך בכל זאת, יוצא לי לא מעט פעמיים לקבל דרישות לשיבוץ מילות מפתח המקשות על מאוד את תהליך הכתיבה, במיוחד כאשר מדובר בכתיבת תוכן שהיא חלק מתהליך קידום אתר חדש (והנה לכם דוגמה לשיבוץ שכן מתיישב טוב עם הטקסט 😉 ).
התופעה הראשונה היא שימוש במילת מפתח שמתאימה לחיפוש בגוגל או לא לשילוב בתוך טקסט. למשל "קוד פתוח אנדרואיד". הגיוני מאוד שמי שרוצה לקבל מידע אודות פיתוח בקוד פתוח באנדרואיד יחפש בצורה כזו כדי לקבל כמה שיותר תוצאות : כל המילים מופרדות אחת מן השנייה ולא נעשה שימוש באותיות בכל"מ שעדיין מצליחות להערים על גוגל ישראל. מצד שני, לי ככותב טקסטים קשה מאוד לשלב את הביטוי המדויק בתוך הטקסט או אפילו בכותרת על מנת שהוא ייראה הגיוני ולא רובוטי. הפתרון שאני בדרך כלל מוצא בלית ברירה הוא שימוש במילת חיבור או מילת "גשר". לדוגמה, "קוד פתוח בסביבת אנדרואיד" או "קוד פתוח למתכנתי אנדרואיד".
התופעה השנייה היא באמת תופעה שעברה מן העולם, אבל לפני מספר ימים נתקלתי בה בכל זאת : שילוב של 5-10 מילות מפתח באותו מאמר, כאשר חלק מן המילים הן אותה המילה בהטיות ובצורות שונות. למשל – טיפול עיניים, טיפול בעיניים, טיפולי עיניים, טיפול עינים (למי ששוגה בכתיבה) וכל הלאה.
בנקודה הזו, חשוב לי להבהיר שאני הראשון שימליץ על גיוון ותיבול של המילים בטקסט, אבל כאשר חוזרים על אותה הביטוי 2-3 פעמיים בצורות דומות, מקבלים גם כן מאמר רובוטי שנראה לא מקצועי ובעיקר כמו מאמר שלא עבר הגהה בסיסית. מכיוון שלעיתים מי שחתום על המאמר באתר הוא שם מוכר בתחומו או אפילו דוקטור, הנזק התדמיתי עשוי להיות גדול יותר מהשיפור הפוטנציאלי בתוצאות החיפוש.
במקרים קיצונים אני אפילו מעדיף שלא לקבל את העבודה מכיוון שאני חושב שמדובר בשיטת עבודה שלא מכבדת את הלקוח ולא מכבדת אותי. לפעמיים אני מצליח לשכנע אותו ולפעמיים הוא מעדיף לפנות לכותב תכנים אחר.
לסיום, האם אתם בתוך מקדמי אתרים עדיין נוקטים באחת מן השיטות הללו, או שאתם מסתפקים בשילוב של מילת מפתח אחת או שתיים באופן לוגי בהנחה שגוגל יודע לזהות תבניות דומות למונח שהגולש מחפש?
אני כותב את הטקסטים שלי בצורה טבעית ללא התחשבות בצפיפויות או חזרות ובסגנון הכתיבה הייחודי לי (כמו שיש לכל אחד אחר..).
עם זאת אני חושב שבהחלט מומלץ לשים מול העיניים את נושא הקידום ולהתייחס במאמר למילות מפתח נרדפות או לכל הפחות לשים את ביטוי המפתח העיקרי בכותרות (ראשית וכותרות משנה במהלך כתיבת המאמר).