קונים קישורים? שימו לב גם לאיכות התוכן

בתור כותב תוכן שעובד עם חברות SEO יותר מעשור, אני רואה איך שיטות הפעולה של לא מעט חברות השתנו בשלוש השנים האחרונות. אם פעם היה מקובל שחברת קידום האתרים בונה עבור הלקוח גם עמודי תוכן וגם קישורים תחת מטריה אחת, היום לא חסרים גם שירותים של מכירת קישורים ובעיקר תוכן עם קישורים.

זה אולי נשמע כמו שינוי קטן, אבל ברגע שבו לקוח הקצה הוא זה שקונה את הקישורים לאתר שלו, הוא לוקח על עצמו סיכון שבעבר בעיקר חברת ה-SEO הייתה לוקחת על עצמה.  

יש כמובן גם חברות SEO קטנות או אפילו פרילנסרים שקונים קישורים מחברות גדולות יותר עבור הלקוחות שלהם כדי לחסוך זמן, אבל אני לא מדבר על המקרים האלו.

האם כדאי בכלל כדאי להסתכן ברכישת קישורים באופן עצמאי?

 לרכישת קישורים באופן הזה יש יתרונות וחסרונות, ואני אתחיל דווקא עם היתרונות:

1.הקישורים האלו בדרך כלל מגיעים מעמודי תוכן ולא מעמודים קיימים או החלק התחתון של כל עמודי האתר ("קישורי פוטר"), מה שאמור, לפחות באופן תיאורטי, להעלות את הערך שלהם בעיני גוגל.

2.בעל האתר לא צריך להתחיל ולהחליף מיילים עם מקדמים אחרים כדי להחליף איתם תכנים (מה שנקרא גם "פוסט אורח" או Guest Posting) או לבצע החלפות קישורים פשוטות (מה שבכל מקרה פחות עובד כיום).

3.חבילות קישורים יכולות להתחיל גם ממחיר של כמה מאות שקלים לקישור או אפילו 100 ₪ לקישור, זאת בניגוד לקידום אתרים בחברת SEO שעולה לרוב לפחות כמה אלפי שקלים בחודש.

ומהם החסרונות?

1.בעיקרון רכישת קישורים אסורה לחלוטין על ידי גוגל. אפשר להתחכם ולשאול אם הקישור הוא העיקר או שאתם מקבלים קישור לאתר כשהמטרה המרכזית שלכם היא חשיפה (למעשה פוסט אורח ממומן), אבל בתכל'ס מדובר בדיוק באותו הדבר.

מעבר לכך יש לגוגל סימון מיוחד עבור קישורים כאלו שנועדו לשבת בתוך תוכן ממומן ואין לה איתם בעיה.

2.קישורים בדרך כלל נקנים בחבילות והפיתוי להפנות הרבה קישורים אל האתר בבת אחת הוא גדול. הבעיה היא שזה יכול להיות מסוכן ולכן אם אתם כבר קונים קישורים, אתם חייבים לשים לב לכך שהתדירות תראה טבעית (או יותר נכון אקראית) עד כמה שאפשר.

3.מי שלא מגיע מעולם הקידום לא יכול להעריך באמת מהי האיכות של האתר ממנו הקישורים מגיעים. מדובר בהרבה פרמטרים שונים שלפעמיים מנסים לכמת אותם למספרים בודדים תחת מדדים כמו למשל "DR". חשוב להדגיש שהמדדים האלו לא קשורים לדירוגים של גוגל וקל מאוד לבצע עליהם מניפולציה.

4.כאשר מדובר על הרבה אתרים שונים שמקושרים ביניהם באופן צולב (Private Blog Network), הסיכון לכך שאתר אחד יפיל את כל הרשת (ואולי גם את האתר שלכם) הולכים וגדלים, במיוחד בחו"ל. לבנות רשת של אתרים שלא ייראו קשורים אחד לשני בעיני גוגל זו משימה מורכבת.

כמו שאתם רואים, מדובר בנושא שנוי במחלוקת, אך חברות רבות ידגישו בעיקר את היתרונות או פשוט יתעמקו בחשיבות של הקישורים בלי להתייחס כלל לצד השני של המטבע (ולמטבע תמיד יש שני צדדים).

האם מחיר הקישור מצביע בהכרח על איכות התוכן?

כשאנחנו מדברים על קישורים שנמכרים בחבילה ביחד עם תוכן, אנחנו חייבים לשאול את עצמנו האם נוכל לדעת עד כמה התוכן איכותי על פי המחיר שלו?

סביר להניח שלא תדעו בדיוק כמה שילמו למי שכתב את התוכן, ולכן מחיר הקישור הוא לא בהכרח אינדיקציה לאיכות התוכן, למעט אולי קישורים במחיר נמוך מאוד (למרות שיש לסייג ולציין שהמצב הקשה בשוק בצל המלחמה הוביל לירידות מחירים בחודשים האחרונים גם אצל כותבים איכותיים).

לכן הדבר הטוב ביותר שאתם יכולים ולמעשה חייבים לעשות הוא לבדוק את האתר בהם החברה משתמשת (חברה שלא מוכנה לחשוף אף אחד מהאתרים שלה היא כבר סימן אזהרה מהבהב).

אני מעריך שאתם מספיק חכמים כדי לבדוק את איכות התוכן על פני השטח, אבל יש עוד כמה דברים חשובים שחייבים לבדוק ואתם ממש לא חייבים להיות אנשי SEO כדי לעשות את זה:

  • האם האתר ממוקד לתוכן מסוג מסוים, או שהוא מורכב מכל מיני כתבות או מדריכים שאין ביניהם קשר? לא נדיר למצוא אתר שבו יושבות זו לצד זו כתבה על "הדברת ג'וקים" לצד כתבה על "בחירת מצעים למיטה". גוגל רמזו לא אחת שהם לא מתים על אתרים כאלו.
  • האם אתם הייתם מוכנים לפרסם תוכן כזה באתר תחת השם שלכם (לדוגמה, בבלוג)?
  • האם יש חזרה מוגזמת על מילות מפתח?
  • האם הוא כתוב בצורה קריאה? כולל כותרות פנימיות, פסקאות באורך סביר וכו'?

חשוב לי להדגיש שקישורים עם סימני אזהרה כגון אלו עדיין יכולים להיות בעלי ערך, אבל חבל לקנות חתול בשק בכמה אלפי שקלים בידיעה שעם עוד קצת מחקר הייתם כנראה מקבלים תמורה טובה יותר למחיר (למרות שב-SEO אף פעם אין וודאות).

דבר נוסף: קישור שיוצא מאתר גדול ומוכר כמו למשל כלכליסט (וכאן כבר מדובר על מחירים של אלפי שקלים) כנראה יהיה בעל ערך גבוה יותר וגם לא סביר שיסכן אתכם, אבל גם באתרים כאלו לא תמיד מקפידים על איכות התוכן.

רכישת קישור ללא תוכן

באופן תיאורטי הפתרון לכל שאלת התוכן והקישורים יכולה להיות פשוט רכישת קישור ללא תוכן ואספקת תוכן איכותי של כותב תוכן שאתם סומכים עליו או כתיבת תוכן מקצועי בעצמכם. למרבה הצער, לא כל החברות יסכימו לעשות זאת מכיוון שזה "שובר" להן את התמחור וסביר להניח שגם לא יהיה להן רצון להתעסק בתיקונים ושינויים בתוכן אחרי שהן כבר העלו אותו.             

לסיכום

קניית קישורים הפכה היום לפופולארית במיוחד, אבל חייבים לזכור שקישור הוא לא רק הטקסט הלחיץ שמפנה לאתר שלכם, ובכל זאת אנשים רבים לוקחים את התוכן כמובן מאליו כשהם קונים קישורים.

למרבה הצער לא מעט חברות בשוק מנצלות את חוסר הידע של לקוחות שרוצים "לעוף" למעלה בגוגל ועשויות לגרום לאתר שלכם נזקים שלפעמיים קשה מאוד לצאת מהם.  לכן עשו את שיעור הבית המינימליים או פשוט שכרו חברת קידום אתרים מקצועית שתהיה אחראית על כל הנושא הזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן