ChatGPT חולל מהפכה לא רק באופן בו אנחנו מתקשרים עם בוטים, אלא גם בכתיבה של תכנים מכל הסוגים: עמודי נחיתה, פוסטים לפייסבוק ואפילו מיילים. אבל אחד התחומים הכי שינויים במחלוקת בנוגע לתוכן שנכתב באמצעות AI הוא תוכן שיושב בתוך אתרי אינטרנט.
אחת הטענות הנפוצות היא שגוגל "לא אוהב" תוכן שנוסף באמצעות AI. כבר לפני כמה וכמה שנים טובות גוגל גם הזהירה מפורשות מפני שימוש בתוכן שנכתב באופן אוטומטי, למרות שהיא לא הזכירה במפורש את המילה AI.
אבל מאז הבהירו בחברה שהבעיה היא לא עם תוכן AI, אלא עם איכות התוכן, וזה הבדל עצום! לאחר מכן גוגל העלתה עמוד ייעודי שעונה על כל השאלות בנוגע לשימוש בתוכן כזה.
הוא לא זמין בעברית, אבל גם לא מסובך מדי להבנה. בעיקרון גוגל חוזרת על המסר שהיא רוצה להדהד לכותבי תוכן ומקדמי אתרים במשך שנים : מי שכותב תוכן והמטרה העיקרית שלו לבצע מניפולציה על מנועי החיפוש כדי להתברג במיקומים גבוהים יותר עובר על הקווים המנחים שלה.
המשמעות בפועל היא שאתר שעושה שימוש בטקטיקות כאלו עשוי לרדת בדירוגים או להיענש באופן ידני. מנגד, תוכן שימושי שעונה על הכללים של E-E-A-T (מה זה בדיוק?) הוא התוכן אליו אתם רוצים לשאוף.
בהמשך גוגל נותנת דוגמה לתוכן שימוש שנוצר באופן אוטומטי כגון תחזית מזג אוויר, תוצאות משחקי כדורגל ועוד. אפשר להתווכח אם מדובר בתוכן או פשוט אוסף של עובדות, אבל אין ספק שגוגל מנסה להרגיע את כל מי שחושש שתוכן AI "יפיל" לו את האתר.
תחת "שאלות נפוצות" גוגל מסכמת ומבהירה שוב את השאלות הבוערות ביותר:
- תוכן AI לא מפר את הקווים המנחים של גוגל לתוכן. בינה מלאכותית יכולה אף להוות כלי עזר לכתיבת תוכן בדרכים נהדרות שלא היו זמינות קודם לכן.
- תוכן באיכות נמוכה הוא לא אתגר חדש בשביל גוגל ויש לה מספר מערכות שנועדו לטפל בתוכן כזה (רק ב-2024 היא שיחררה שניים כאלו והיד עוד נטויה).
- גוגל יודעת לטפל גם במידע בעייתי מבחינה עובדתית שנוגד את הדעה המקובלת (קונצנזוס). בקיצור, פייק ניוז.
- מבחינה דירוגים, אין לתוכן שנוצר באמצעות AI (גם אם הוא כתוב בצורה איכותית) יתרון על פני תוכן שנכתב על ידי כותבים אנושיים.
- אפשר להוסיף הערה על כך שהתוכן נוצר באמצעות AI, אבל בעיקר עבור הגולשים האנושיים, לא עבור גוגל.
איך יוצרים תוכן איכותי באמצעות AI?
זה הפיל שבחדק ונושא שאני יכול לכתוב עליו לפחות פוסט אחד שלם, אבל אחרי כל מה שכתבתי עד כה, אני אתן כמה טיפים מהניסיון שלי:
הדרך ליצור תוכן AI טוב תלויה בשפה בה אתם רוצים ליצור את התוכן ובפקודות (פרומפטים) שאתם נותנים לה.
1.באיזו שפה אתם כותבים?
2.כיצד אתם נותנים פקודות ל-AI (פרומוטים)
אני לא מומחה בכתיבת פקודות שכאלו, אבל כן למדתי כמה דברים בשנתיים האחרונות:
שום כלי AI לא ידוע עדיין עברית מושלמת ותמיד יהיו טעויות, בעיקר בכל מה שקשור לדקדוק. יחד עם זאת, הכלי שמבין עברית בצורה הכי טובה הוא Gemini של גוגל.
הבעיה היא שהוא עדיין נוטה ליצור תוכן שנראה מעוברת. לדוגמה, הוא משתמש בהרבה פניות ישירות, בעיקר ב"אתם". התוצאה בדרך כלל נשמעת נלהבת מאוד ולא טבעית, מה שהרבה פעמים דורש ממני לנסח את הטקסט מחדש.
גם אם אני מבקש ממנו לא לעשות שימוש כל כך תדיר בפנייה כזו, הוא לא תמיד מבין בדיוק למה אני מתכוון.
לדוגמה, כאן ביקשתי ממנו לכתוב טקסט שיווקי. אני אתן לכם לשפוט אם הטקסט הזה נראה לכם טבעי:

לכן ההמלצה שלי היא כן "לחפור" מתי שצריך. Gemini באופן ספציפי אוהב להיות ראש קטן ולעשות המון בולטים כדי לסכם דברים בקצרה. הוא גם כמעט אף פעם לא עובר את ה-300 או 400 מילים גם כשאני מבקש את זה ממנו באופן מפורש (בניגוד ל-ChatGPT שיכול להפיק טקסטים ארוכים מאוד).
בקיצור, בכל מה שקשור לעברית אל תצפו עדיין לנפלאות ונסו להיות כמה שיותר ספציפיים, גם אם לפעמיים אתם מרגישים שאתם מדברים עם ילד קטן…
אפשרות אחרת היא להשתמש ב-ChatGPT ולבצע תרגום מקצועי לתוכן שהוא כותב עבורכם. אני ממליץ לא להשתמש בגוגל טרנסלייט כי אז תסבלו מכל הרעות החולות של Gemini שמבוסס בחלקו על המודל של טרנסלייט.
לסיכום (אמ;לק)
- לגוגל אין בעיה עם תוכן AI כל עוד הוא כתוב באופן איכותי
- כתיבת תוכן AI בעברית היא עדיין בעייתית
- הכלי שמבין הכי טוב עברית הוא Gemini, אבל לפעמיים צריך "לשבת לו על הראש" כדי שהוא יבין מה אתם רוצים ממנו
- אפשרות אחרת היא להשתמש ב-ChatGPT באנגלית ואחר כך לבצע תרגום מקצועי ידני